Site Loader

Vyhlédli jste si betonový plot jako vhodnou alternativu oplocení vůči jiným řešením? S čím můžete počítat, co vás může zaskočit, a co je typické pro oplocení tohoto typu?

Spousta práce s výstavbou

O betonových plotech z prefabrikovaných odlévaných komponentů, které se sestavují jako stavebnice, se můžete dočíst mnoho pochvalných statí. V některých se popisuje, jak jednoduše je postavíte, a že jejich výstavba probíhá mnohem rychleji a méně komplikovaně, než u jiného zdiva.

betonový plot

To je samozřejmě tvrzení pravdivé, neboť odpadá náročná příprava podloží, jak je tomu u cihel nebo kamenů. Pro cihlovou zeď musíte mít k dispozici vybetonovanou souvislou základnu po celé délce oplocení, zatímco u plotů z prefabrikátů hloubíte pouze kulaté otvory pro svislé sloupky v dvoumetrových odstupech.

Vyhloubení metr hlubokých jam však také není jen tak, samy se nevyhloubí, a v případě plotu pro pozemek o rozměrech 25 x 40 metrů to znamená celkem přes šedesát otvorů.

Dalším úskalím je hmotnost materiálu, sloupky váží zhruba třicet kilo, desky skoro třikrát víc, a chcete-li je zdvihat do výšky dvou metrů, budete muset mít s velkou pravděpodobností autojeřáb. Nebylo by jednodušší pověřit výstavbou betonového plotu firmu, která vám zajistí i dopravu, a na provedenou práci bude záruka?

kamenná zídka

Soukromí – až bude hotový

S betonovým plotem získáte především perfektní soukromí, které lze očekávat jen od klasických zdí. Chcete-li být ukryti ve sém zázemí před zraky zvědavců zvenčí, je to pro vás dobrá volba. Výhodou je, že se betonové ploty hodí kolem rodinného domu v městské zástavbě, na venkově, na samotě, v rekreačních oblastech, ale i kolem nebytových prostor, jako jsou sklady, parkoviště, výrobní provozy, nákupní centra a všechna místa, kde potřebujete být chráněni jak před pohledy lidí, tak i před některými povětrnostními vlivy.

Post Author: deamadre.cz